Evo Gevelimpregneer SL

  • 0 aantal op voorraad
Gevelimpregneer SL is een kleurloos impregneermiddel dat speciaal is ontwikkeld om poreuze ondergronden te beschermen tegen vochtdoorslag.
Als impregneer voor het waterafstotend maken van gevels, beton, muren, dakpannen, cementplaten, natuursteen etc.
Toepasbaar op verouderde oplosmiddelhoudende ondergronden. Minimale werking 10 - 15 jaar , nadien controle op eventueel herhaling.

Producteigenschappen: Oplosmiddelhoudend systeem, waterdampdoorlaatbaar, aromaatarm, geen vochtdoorslag, voorkomt c.q. vermindert zoutuitbloeiingen, vorstschade, kalkuitwassingen, schimmels, mos-, algaangroei en erosie, minder aanhechting van vervuiling, waterdampdiffusie blijft bestaan, eenvoudige verwerking, verbetering van de isolatie, energie en kostenbesparend, UV en vorstbestendig, hoog penetratievermogen, na applicatie niet zichtbaar.

Geschikte ondergronden: Baksteen (metselwerk), kalkzandsteen, natuursteen en minerale mortels, etc.

Gebruiksaanwijzing: De te behandelen ondergronden dienen stof- en vetvrij te zijn, Gevelimpregneer SL is niet scheur-overbruggend, scheurtjes groter dan 0,3 mm dienen vooraf gerepareerd te worden. Appliceren in 2 lagen nat in nat rekening houdend met de poreusiteit van de ondergrond, dit van boven naar onderen.

Verwerkingstemperatuur: 5 > 25 °C (bij voorkeur niet in felle zon verwerken)

Kleuren: Transparant

Verpakking: Kunststof
5, 10, 25 en 1000 liter

Verdunning: Niet

Verbruik: Om het juiste verbruik vast te stellen adviseren wij voor aanvang van de werkzaamheden een proefvlak te zetten.
Verbruik varieert van 0,3 > 1,3 liter per m².

Applicatiemethode:
Spuiten:
Deze methode wordt toegepast bij grote oppervlakken waarbij gebruikt wordt gemaakt van sproei en spuit apparatuur. De pompdruk mag niet te hoog zijn om een verneveling van de impregneer emulsie te voorkomen, z.g.n. vloeimethode is bij grotere oppervlaktes aan te raden.

Vloeien:
Deze methode verdient de voorkeur bij behandeling van grote oppervlakken. Om zeker te zijn van een goede overlappende impregnering dient de gevel van boven naar beneden te worden behandeld. Sterk zuigende ondergronden 2x nat in nat behandelen. Deze methode is economisch en efficiënt en wordt algemeen voorgeschreven c.q toegepast.
Copyright © 2024 Bols Coatings B.V.