EnzyMas™

  • 0 aantal op voorraad

Wat zijn Enzymen en wat kunnen we ermee doen?

Enzymen zijn betrokken bij vrijwel alle omzettingen van stoffen in de levende natuur. Zij faciliteren en controleren vrijwel alle chemische reacties van koolstof verbindingen in ons lichaam en ook onze omgeving.

Ze gaan dus een reactie aan met de substantie (substraat) welke ze willen veranderen. Dit noemen we een enzym - substraat complex. Enzymen zijn eiwitten die chemische reacties katalyseren (helpen versnellen) en controleren. Er zijn maar enkele reacties in levende organismen die geen enzym nodig hebben en spontaan verlopen.

Spontaan verlopende reacties zijn in de natuur meestal ongewenst, ze lopen gemakkelijk uit de hand en vervolgens soms weer moeilijk onder controle te krijgen. Enzymen zijn geen zepen!

Enzymas   Enzymas   Enzymas

Alhoewel onze producten eruit zien als zeep, zijn ze dat niet! Wat kunnen wij daar mee? Met ons product EnzyMas™ een enzymmix, die we kunnen inzetten voor het losmaken en verwijderen van vervuilingen.

Deze enzymen zijn veilig in gebruik en samenstelling. In de vloeibare vorm zoals we deze aanbieden, wordt direct optimaal gebruik gemaakt van deze enzymen op de oppervlakken die we bewerken. Enzymen in poedervorm hebben vaak te veel tijd nodig om op te lossen, wat vaak leidt tot verliezen van 80 tot 90%, omdat die direct het ‘putje’ in verdwijnen.

EnzyMas™ bevat enzymen die eiwit- en zetmeelachtige vervuilingen kunnen oplossen, maar ook allerlei andere vervuilingen. Dit is ideaal voor bestratingen en andere buitensituaties.

Enzymen hebben altijd wat tijd nodig om hun werk te kunnen doen, maar ook de juiste temperatuur 10-50° C) is belangrijk. Enzymen zorgen voor een sneller afbraak proces, waardoor vervuilingen sneller en grondiger verwijderd kunnen worden. Het beste kunnen enzymen vergeleken worden met kleine ‘schaartjes'’, die de vervuilingen aan stukjes knippen. Zepen en desinfectiemiddelen doen dit niet, maar doden alleen de micro-organismen, waardoor de bron van infectie aanwezig blijft. Enzymen vervangen geen desinfectie, maar helpen het kiemgetal verlagen door de bron van de infectie te verwijderen.

Enzymas   Enzymas

 

 

EnzyMas™ brochure.pdf

 

 

Copyright © 2024 Bols Coatings B.V.