SilicaTop

  • 0 aantal op voorraad
Betonbescherming / betonveredeling
Beton is ogenschijnlijk hard en onverwoestbaar, toch heeft beton in de meeste omstandigheden door verschillende chemische- en mechanische belastingen zowel binnen als buiten veel te lijden.

Betonvloeren, keerwanden, roostervloeren, maisplaten, erfverharding, sleufsilo's en voergoten worden door zuren en intensive reiniging aangetast, denk aan maissappen met een ph gehalte van 4 of lager.

Waarom beschermen?
Bij het storten van het beton ontstaan poriën en capillairen, deze werken later als een efficiënt water-transportsysteem in het beton.
Onbeschermde beton neemt hierdoor vervuiling, zure- regen, chloor, zuren op, waarbij de kalk en cement uit het beton verdwijnt, hierdoor wordt het beton ruw van structuur en minder dicht, waardoor de aantasting steeds sneller gaat, dit resulteert in saneringsmaatregelen die aanzienlijke kosten veroorzaken, daarnaast is ruwe beton een perfecte voedingsbodem voor allerlei bacteriën.
 

Links: SilicaTop, rechts: onbehandeld. 
SilicaTop is een innovatief, milieuvriendelijk één-component, waterige vloeistof van silicaat en lithium. Het reageert met kalk in het beton en dringt diep door in het oppervlak en vormt in de poriën een dichte silicastructuur. Simpel gezegd worden de poriën op natuurlijke wijze met glas verdicht.
Door deze kristallisatie ontstaat een duurzame waterafstotende afdichting tegen water, zuren en agressieve chemicaliën, resultaat: hogere drukvastheid, door poriën-verdichting wezenlijk verminderde opname van schadelijke stoffen en hierdoor langere levensduur.

Geschikt voor de volgende toepassingen:
Duurzame betonoppervlakte bescherming tegen agressieve vloeistoffen zoals zuren en logen op minerale ondergronden van beton en cement.


(Gebruik: voor binnen en buiten).

Kenmerken en voordelen:

Verdichten van de poriën met silicaatbindmiddel (eco-vriendelijk, watergedragen).
Verbeterde chemische bestendigheid.
Verhoogt de oppervlakte sterkte van beton en vermindert slijtage.
Verbeterde vries-dooi weerstand.
Lage viscositeit, reukloos.
Nauwelijks optische verandering van het oppervlak.
Vermindert kans op vuil- en mestaanhechting.
Betere reinigbaarheid van vloer en wand.
Sneller droging van het betonoppervlak en verdichting van de ondergrond reduceert bacteriegroei.
Natuurlijke grondstoffen, milieuvriendelijk, reukloos.

Werkwijze: Impregneren
Wordt aangebracht d.m.v. lagedruk vloeisysteem, d.w.z. SilicaTop wordt in 2 tot 3 behandelingen opgebracht tot het oppervlakte verzadigd is.

 

 
Copyright © 2024 Bols Coatings B.V.