Aqua FluorShield (OVV)

  • 0 aantal op voorraad

Toepassing
Aqua FluorShield (OVV) wordt gebruikt voor het behandelen van minerale bouwmaterialen (bijv. silicaatgebonden) natuursteen, zoals zandsteen, vloeren en wanden binnen en buiten welke neiging hebben tot vervuiling door olie, vet, vuil e.d.

Technische gegevens
Technische gegevens vloeibaar product
Vloeistof: werkzame stof/basis:    fluorhoudende acryl-copolymeer 
Verdunning:    water
Soortelijke massa:    1 kg/ltr
Viscositeit:    ca. 10 mPas
Hoedanigheid:    melkachtig

Technische gegevens na verwerking en reactie
Wateropname:    nagenoeg 0 
Olie-, vet- en vuilopname:    nagenoeg 0 
Hechting:    geen hechting
Weerbestendigheid:    goed
Duurzame werking:    goed
Kleefvrij opdrogen:    geen kleven

Opmerking:
Op marmeren en andere zuurgevoelige en slecht zuigende ondergronden waarvan het oppervlak gepolitoerd is alsook op tegels, (gelijkmatige benatting, zuiging, glansvermindering, enz.) dient vooraf een proef opgezet te worden. Dit is ook aan te bevelen op ondergronden welke in het verleden reeds met andere producten behandeld zijn.

Producteigenschappen
Aqua- FluorShield OVV is een waterige, milieuvriendelijke, beschermende impregneer, waardoor het onderhoud makkelijker wordt. Na droging is het oppervlak olie-, vet-, vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond met de aanwezige luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendig structuur.
De werkzame stof zet zich na verwerking vast in de capillairen en poriën, dit als een macromoleculaire laag, zonder dat de dampdoorlaatbaarheid wezenlijk verandert.

Ondergrond     
Restanten (bijv. tenside), vooraf verwijderen. Deze kunnen anders de werking van het product nadelig beïnvloeden. Voorwaarden voor een optimale impregnerende werking is de opname van het middel. Dit is weer afhankelijk van het poriënvolume van de te behandelen ondergrond alsmede het vochtgehalte. Daarom moet de ondergrond zo droog mogelijk zijn. Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen.
Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade, welke door een behandeling met Aqua-FluorShield OVV niet kunnen worden voorkomen. Vloeren mogen niet behandeld zijn met washoudende producten.

Copyright © 2024 Bols Coatings B.V.